Jeg er certificeret Stress og Chok Release teknikker - en effektiv psykoterapeutisk anti-stress-traume-chok- teknik fra Chok Release Master Dorte Trønninge
http://www.psykeoghelbred.dk/ - en effektiv psykoterapeutisk teknik, der giver dig din frihed igen.

Teknikken ved Stress og Chok-Release er en samtale, hvor du vil opleve at kunne skille traumet fra at være nutid til fortidig - fra at være en del af dig til at være væk fra dig og du kan lægge oplevelsen bag dig som et fjernte minde, der ALDRIG mere skal komme til at genere dig!

Der findes 3 muligheder for reaktioner i en presset eller farlig situation betegnet svære psykologiske oplevelser: Kæmp, flygt eller frys

Når du er kæmper, vil du oftest ikke opleve traume, bl.a. fordi du er optaget af handling, og endorfinerne i kroppen får afløb. Når du flygter, fjerner du dig fra farene, og endorfinerne i kroppen får også her afløb, med mindre du har nået at føle dig fastfrosset i situationen.
Men hvis du oplever, at du er fanget og frosset fast på stedet eller i din krop, dine tanker og dine handlinger, fordi du ikke er i stand til hverken at kæmpe eller flygte - så vil du næsten uden undtagelse opleve et traume.

Et traume opleves ofte ved tanke på en frosset situation, som at være dér selv igen og igen og igen - år efter år med voldsomt følelsesmæssig og kropslig ubehag over intens angst til rædsel med både psykiske og fysiske reaktioner så som:

* hjertebanken
* øget
puls
* øget transpiration især under arme og på overlæben
* rysten på hænderne og evt. knæene
* muskelspændinger
* mundtørhed
* vejrtrækningsproblemer
* fornemmelse af åndenød eller ligefrem kvælningsfornemmelse
* smerter eller trykken i brystet
* svimmelhed og kvalme eller uro i maven
* stive øjne
* dødhedsfølelse
* snurrende fornemmelser i hænder og fødder eller omkring munden.

Det er karakteristisk, at den person, der har anfaldet, enten er bange for, at det er et hjerteanfald og vedkommende nu skal dø, eller er bange for at komme ud af  kontrol over sig selv og lave skandale.

Det er ikke alle, der har alle symptomer, men hvis personen oplever tre eller flere symptomer inden for en måned, så kan en mulig diagnose være Panikangst.
Det er dog en forudsætning ved panikanfaldet, at der ikke er tale om en reel fare eller fysisk belastning.
En række legemlige sygdomme kan efterligne panikangst, så det er vigtigt at blive undersøgt hos sin læge, før diagnosen stilles.

 

Chok-traume tilstande kan forstås som situationer, hvor du kan opleve at være fastfrosset uden mulighed for flugt eller kamp. 

 

 Ring til mig og lad os tage det første skridt ud i fremtiden sammen tlf.nr.  41 11 17 49 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Stress- og Chok Release metoden kan i nogen grad ligne EMDR:

Af Poul Videbech, professor i psykiatri, overlæge
Konklusionen er ved EMDR er en effektiv ny teknik, hvor jeg ofte løber på forhold, der på få gange kan hjælpe mennesker med de svære symptomer, der kan opstå i kølvandet på stærke traumer.

EMDR

er en forkortelse til øjenbevægelse desensitisation og oparbejdning. Det er en psykoterapeutisk teknik, som blev opfundet af psykologen Francine Shapiro i slutningen af 1980erne. Teknikken benyttes blandt andet til behandling af posttraumatiske stresstilstande (PTSD). Det er angsttilstande som opstår, efter at man har været udsat for svære psykologiske oplevelser. Det kan for eksempel dreje sig om røverier, gidseltagning, voldtægt eller katastrofer.

 

En terapi-session går ud på fremkalde og række hurtige rytmiske øjenbevægelser. Teknikken har vundet en stor popularitet, dels på grund af en dygtig kommerciel markedsføring fra opfindernes side, dels fordi det er en kort tidsterapi, som skulle have effekt efter kun tre-seks behandlinger.


Posttraumatisk stress


Posttraumatisk stress er en meget udbredt og meget lidelsesfuld tilstand, hvor man i høj grad har brug for effektiv behandling. Flere forskellige behandlingsformer kan lette symptomerne. Men der findes desværre ingen mirakelkur. Det er vist i videnskabelige undersøgelser, at antidepressiv medicin samt kognitiv og adfærdsterapi har en vis effekt, men mange mennesker responderer ikke på disse behandlingsmetoder. Derfor er nye terapiformer yderst velkomne og interessante.


Princippet til EMDR


EMDR-behandling er et meget struktureret program. Ved indledningen af terapisessionen fremkalder terapeuten en serie hurtige og rytmiske øjenbevægelser hos patienten, for eksempel ved at patienten bliver bedt om at følge terapeutens finger med øjnene eller følge lys, der bevæges frem og tilbage.


Teorien er, at disse øjenbevægelser skulle lette de kognitive eller bevidsthedsmæssige forandringer, som bliver introduceret gennem terapien, samt ved de skulle mindske angsten. Øjnene bevæges frem og tilbage i godt 30 sekunder, og patienter bliver bedt om at bringe de negative erindringer, der er betegner traumet, frem i bevidstheden. De negative tanker og opfattelser bliver bearbejdet og erstattet med tilsvarende positive.


Hvis patienten f.eks. har en angst, kan de ikke kontrollere dem selv på grund af angstsymptomerne, og tanken 'jeg kan ikke kontrollere mig selv' bliver det bærende. Ved behandlingen er målet, at disse tanker erstattes med en positiv tanke, så som 'jeg har fuld kontrol over mig selv, Jeg kan håndtere det, man kan stole på mig '. Patienten reflekterer derefter det oplevede i mform af billederne og serierne, som han oplevede under øjenbevægelserne. Proceduren fortsætter, indtil ubehaget ved de traumatiske erindringer er minimeret og erstattes af erindringer om noget tidligere sket nu uden psykisk og fysisk ubehag - frem for at opleve traumesituationen igen og igen år efter år.


Konklusioner ved EMDR er: En effektiv ny teknik, som ofte på ganske få gange kan hjælpe mennesker med den svære symptomer, der kan opstå i kølvandet på stærke traumer.


Ring til mig og lad os tage det første skridt ud i fremtiden sammen  41 11 17 49 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt

 Solbakkevej 1A. 1.th 

    4760 Vordingborg

 +45 41 11 17 49

  +45 22 79 33 35

 E-mail : katrine@trautner-dk.dk

Det siger kunderne

Matias 9 år

Jeg var fuldstændig afslappet og jeg sov bedre end nogensinde før da jeg kom hjem. Efter hypnosen har jeg ikke bidt negle, jeg tænker faktisk slet ikke over det mere. Jeg har ligesom glemt at jeg nogensinde har bidt i de negle. Læs Matias's fulde beskrivelse

Det siger kunderne

Maria Hansen

" jeg har fået den glæde, som jeg havde manglet. Måske har det manglet lidt for længe, og det er bare super rart at føle, at jeg kan bevæge mig, og sige hvad jeg vil igen. Jeg er også super glad for, at Katrine har ville hjælpe mig med at blive mig selv igen. "  Læs hele Maria's oplevelse